De genezingstijd van een tattoo bedraagt ongeveer een week of twee. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een grote rol. Tijdens het genezingsproces kan de tattoo gaan jeuken. Het is belangrijk dat u er niet aan gaat krabben, want hiermee beschadigd u de tatoeage en zullen er witte plekken achter blijven. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd absoluut noodzakelijk. Direct na het zetten van de tattoo zal deze worden afgedekt met een gaaskompres of met transparante folie. Dit kan na 4 tot 6 uur worden verwijderd, waarna de tattoo behandeld dient te worden zoals hieronder beschreven staat.

1. Raak de tattoo zo min mogelijk aan met uw handen.

2. Was de tattoo twee maal per dag voorzichtig met warm water en een milde, ongeparfumeerde zeep (bij voorkeur “Unicura nr. 2 Balance”) totdat deze genezen is. De korstjes die de jeuk veroorzaken komen er tijdens het douchen vanzelf vanaf. Wrijf er niet extra overheen met een washand of spons. Na het wassen dient de zeep te worden afgespoeld met koud water.

3. Dep de wond na het wassen voorzichtig droog met een schone handdoek, een tissue of keukenpapier. Let er wederom op dat u niet over de tattoo heen wrijft.

4. Houd de tattoo verder zo veel mogelijk droog.

5. Smeer gedurende de eerste drie dagen een dun laagje Bepanthen zalf op de wond. Doe dit drie maal per dag. Na drie dagen smeert u de tattoo na het douchen in met Vaseline Intensive Care body lotion.

6. Druppel geen wond-desinfecteermiddelen zoals Sterilon of Betadine op de tattoo.

7. Draag geen pleisters of verband over de tattoo. Het is belangrijk dat de tattoo voldoende zuurstof krijgt, wat het genezingsproces helpt te versnellen.

8. Zorg ervoor dat u geen strakke, wollen, vuile of verstikkende kleding over uw tattoo heen draagt. Pas ook op met stof en haren van huisdieren.

9. Tijdens het genezingsproces dient alle contact met zwemwater, chloorzwembaden, bubbelbaden en natuurlijk zwemwater te worden vermeden. Maak ook geen gebruik van sauna’s of stoombaden.

10. Stel de tattoo niet bloot aan de zon of zonnebank, ook niet met een zonnebrandmiddel. Als uw tattoo na een tijdje is genezen is het nog steeds erg belangrijk dat u het tijdens het zonnen insmeert met een goede zonnebrandcrème van tenminste factor 10.

11. Neem in het geval van extreme roodheid, zwelling, bloeding, kleurverandering of pijn altijd meteen contact op met uw huisarts.

Als u zich aan ons verzorgingsadvies houdt, zal uw tattoo het mooist en het snelst genezen. Ga hierbij af op uw eigen gevoel en behandel de tattoo op een hygiënische en voorzichtige wijze. Mocht u desondanks toch nog vragen hebben, bel ons dan gerust of kom even langs in onze studio. We helpen je immers graag!